DALJA PODRŠKA ODRŽIVOJ (RE)INTEGRACIJI POVRATNIKA U SRBIJI

AKTUELNO

INFORMIŠITE SE >

DALJA PODRŠKA ODRŽIVOJ (RE)INTEGRACIJI POVRATNIKA U SRBIJI

Further support to sustainable (re)integration of returnees in Serbia

CURRENT

GET INFORMED >

Further support to sustainable (re)integration of returnees in Serbia

Predstavljeni Javni pozivi, drugi krug aktivnosti – Pirot

Danas su u Pirotu predstavljeni otvoreni Javni pozivi u okviru drugog ciklusa aktivnosti na projektu Reintegracija II:

  • Drugi javni poziv za izbor poslodavaca za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica – korisnika projekta. Subvencija se izabranim poslodavcima obezbeđuje kroz nabavku opreme, mašina i materijala, u visini do 3.750,00 evra po zaposlenom na novootovrenom radnom mestu. Biće odobreno najviše 16 subvencija za zapošljavanje na novootvorenim radnim mestima poslodavcima, za zapošljavanje 16  lica iz teže zapošljivih kategorija u skladu sa ovim Javnim pozivom.
  • Prvi javni poziv za izbor korisnika za prekvalifikacije i dokvalifikacije.
  • Drugi javni poziv za izbor korisnika za podršku kroz obezbeđivanje biznis treninga,   i dodelu subvencija za samozapošljavanje kroz nabavku mašina i opreme za otpočinjanje spostvenog posla. Subvencije za samozapošljavanje odobravaju se u formi donacije mašina i opreme u iznosu do 3.000,00 evra, uz dodatnu mentorsku podršku. Očekuje se da najmanje 10 korisnika, iz grupe težezapošljivih, bude podržano subvencijom. 

Prijava za sve javne pozive se sa pratećom dokumentacijom podnosi se lično, u prostorijama Dobrosusedskog kluba Pirot, Kozaračka 96b, 18300 Pirot, najkasnije do 27.06.2023. do 16:00h.

Sva dokumenta potrebna za prijavu kao i tekstovi javnih poziva nalaze se na sajtu projekta Reintegracija II – www.reintegracija.net 

Ukupna vrednost projekta za Grad Pirot iznosi 400.000,00 eura, a trajaće do 30. aprila 2025. godine. Informacije o aktivnostima, otvorenim konkursima i drugo su dostupne na sajtu – www.reintegracija.net.