DALJA PODRŠKA ODRŽIVOJ (RE)INTEGRACIJI POVRATNIKA U SRBIJI

AKTUELNO

INFORMIŠITE SE >

DALJA PODRŠKA ODRŽIVOJ (RE)INTEGRACIJI POVRATNIKA U SRBIJI

Further support to sustainable (re)integration of returnees in Serbia

CURRENT

GET INFORMED >

Further support to sustainable (re)integration of returnees in Serbia

Obeležen Svetski dan humanosti u Novom Pazaru

Sa našim dragim novopazarskim #reradionicarima i partnerima – Merhamet Sandžak proslavili smo ❤𝐒𝐯𝐞𝐭𝐬𝐤𝐢 𝐝𝐚𝐧 𝐡𝐮𝐦𝐚𝐧𝐨𝐬𝐭𝐢❤
Uz brojne druge organizacije na centralnom trgu u Novom Pazaru širili smo humanost, pozitivan duh, osmehe i lepe reči – ono najvrednije što možemo podeliti!

U Novom Pazaru se inkluzivne radionice na projektu Reintegracija odvijaju već četvrtu godinu za redom i već sada imamo generacije koje stasaju u našem Dobrosusedskom klubu Novi Pazar.

Posvećeni rad radioničarskog osoblja koji kreira zanimljiv, inovativan i edukativan sadržaj radionica čini da su one uvek više nego posećene, a deca i mladi u njima pronalaze čitav novi svet vrednosti i pozitivnog pristupa obrazovanju.

Ukupna vrednost projekta za Grad Novi Pazar iznosi 310.000,00 eura. Informacije o projektnim aktivnostima, otvorenim konkursima i drugo su dostupne na sajtu projekta – www.reintegracija.net, ali i Grada Novog Pazara, partnerskih organizacija i udruženja Merhamet Sandžak kao i Regionalne razvojne agencije SEDA.

Nosilac projekta je ASB (Arbeiter-Samariter-Bund), implementacioni partner Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC), a korisnički okruzi na projektu su Pirotski, Rasinski i Raški okrug. Projekat je finansiran sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ i traje do aprila 2025. godine.