DALJA PODRŠKA ODRŽIVOJ (RE)INTEGRACIJI POVRATNIKA U SRBIJI

AKTUELNO

INFORMIŠITE SE >

DALJA PODRŠKA ODRŽIVOJ (RE)INTEGRACIJI POVRATNIKA U SRBIJI

Further support to sustainable (re)integration of returnees in Serbia

CURRENT

GET INFORMED >

Further support to sustainable (re)integration of returnees in Serbia

KTK marketi Kruševac – ekonomska podrška poslodavcima

Društvena odgovornost i održivi razvoj postali su ključni stubovi modernog poslovanja, a jedan od sjajnih primera kako lokalni poslodavci mogu uticati na zajednicu je KTK marketi Kruševac. Kroz njihovu aktivnu ulogu u projektu Reintegracija II, ovaj poslodavac ne samo da je otvorio vrata za četiri korisnika projekta, već je takođe postao katalizator održivog razvoja u lokalnoj zajednici.

Jedan od ključnih elemenata podrške KTK marketa jeste dobijanje tri toplotne pumpe koje će biti implementirane u njihov novi objekat. Ovo nije samo tehnološki pomak u njihovom poslovanju, već i značajan doprinos ekološkom održavanju. Ova investicija ne samo da smanjuje troškove energije za samog poslodavca, već takođe stvara održivu radnu sredinu, čime se stvaraju beneficije koje sežu izvan samog biznisa.

Uključivanje lokalnih preduzetnika, poput KTK marketa, u proces reintegracije i podrške ugroženima predstavlja ključni korak ka održivom razvoju lokalne zajednice. Ova sinergija između privatnog sektora i projekata poput Reintegracija II nije samo izvor radnih mesta, već i polazište za snažniju i otporniju lokalnu ekonomiju.

Kroz grantove u vidu opreme, mašina i alata, poslodavci poput KTK marketa ne samo da pružaju podršku korisnicima projekta, već i podstiču rast lokalnog tržišta rada. Zahvaljujući ovakvim inicijativama, lokalna zajednica postaje centar pozitivnih promena, smanjujući nezaposlenost i jačajući ekonomsku infrastrukturu.

Održiv razvoj nije samo fraza – to je stvarna snaga koja se ogleda u angažmanu poslodavaca kao što su KTK marketi Kruševac. Njihova posvećenost društvenoj odgovornosti i podrška projektima reintegracije ne samo da osnažuje pojedince, već i stvara lanac pozitivnih efekata koji će dugoročno oblikovati budućnost lokalne zajednice.

KTK marketi Kruševac postavljaju standard za održiv poslovni model i postaju uzor drugima kako zajedno graditi bolju budućnost. Ovaj primer jasno pokazuje da kroz partnerstvo između poslovnog sektora i društvenih projekata možemo postići ne samo ekonomsku stabilnost, već i stvoriti prosperitetnu zajednicu koja se brine o svojim članovima.

Reintegracija II se u Kruševcu i okolini sprovodi od 1. februara 2023. godine, dok je datum završetka projektnih aktivnosti 30. april 2024. godine. Ukupna vrednost projekta je 145.300,00 eura.

Nosilac projekta je nemačka organizacija ASB (Arbeiter-Samariter-Bund), implementacioni partner Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC) iz Beograda, a korisnički okruzi na projektu su Pirotski, Rasinski i Raški okrug. Projekat je finansiran sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ i podržan od strane Gradske uprave Grada Kruševca.