DALJA PODRŠKA ODRŽIVOJ (RE)INTEGRACIJI POVRATNIKA U SRBIJI

AKTUELNO

INFORMIŠITE SE >

DALJA PODRŠKA ODRŽIVOJ (RE)INTEGRACIJI POVRATNIKA U SRBIJI

Further support to sustainable (re)integration of returnees in Serbia

CURRENT

GET INFORMED >

Further support to sustainable (re)integration of returnees in Serbia

Kreativne i likovne inkluzivne radionice u Dimitrovgradu, Reintegracija II

U Dimitrovgradu su u toku kreativne i likovne inkluzivne radionice na projektu Reintegracija II.

Do sada je kroz različite programe prošlo nešto više od 80 dece i mladih (broj polaznika radionica je daleko veći jer brojna deca pohađaju više programa istovremeno).

Formirane grupe usavršavaju svoja znanja u različitim oblastima, a konkretno na kreativnim i likovnim radionicama uče o tehnikama slikanja i crtanja, izradi kreativnih radova upotrebom različitih materijala i tehnika i drugo.

Primetna je kohezija grupe koja raste iz radionice u radionicu, te su pojedine brojale i preko 50 učesnika.

Udruženje građana „Harmonija“ Caribrod je vredan partner projekta zadužen za organizaciju radionica i sprovođenje različitih programa.

Ukupna vrednost projekta za opštinu Dimitrovgrad iznosi 89.040,00 eura. Informacije o projektnim aktivnostima, otvorenim konkursima i drugo će biti dostupne na sajtu projekta www.reintegracija.net, ali i opštine Dimitrovgrada, partnerskih organizacija i udruženja.

Nosilac je nemačka organizacija ASB (Arbeiter-Samariter-Bund), implementacioni partner Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC) iz Beograda, a korisnički okruzi su Pirotski, Rasinski i Raški okrug. Projekat podržan od opštine Dimitrovgrad i finansiran je sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ.