DALJA PODRŠKA ODRŽIVOJ (RE)INTEGRACIJI POVRATNIKA U SRBIJI

AKTUELNO

INFORMIŠITE SE >

DALJA PODRŠKA ODRŽIVOJ (RE)INTEGRACIJI POVRATNIKA U SRBIJI

Further support to sustainable (re)integration of returnees in Serbia

CURRENT

GET INFORMED >

Further support to sustainable (re)integration of returnees in Serbia

Dimitrovgrad – Najavljen projekat Reintegracija II

U Edukativnom centru Dimitrovgrad, Balkanska 2,  25.11.2022. godine sa početkom od 12:00 časova održana je konferencija povodom Svečane najave projekta „Reintegracija 2 – dalja podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“.

Osnovni cilj projekta je da doprinese održivoj (re)integraciji povratnika i lokalnog socijalno ugroženog stanovništva u centralnoj i južnoj Srbiji.

Projektom će u Dimitrovgradu biti podržano više od 200 korisnika, kako bi ojačali svoj ekonomski i društveni položaj i unapredili svoju integraciju u zajednicu. Predviđena je podrška kroz obezbeđivanje subvencija za samozapošljavanje, različitih poslovnih obuka i obuka za prekvalifikacije i dokvalifikacije, subvencija poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje povratnika i drugih teže zapošljivih kategorija stanovništva, podrška deci i mladima kroz realizaciju 80 inkluzivnih radionica, ali i razvoj institucionalnih kapaciteta u oblasti socijalne zaštite na lokalnom nivou.

Raspisani su javni pozivi za samozapošljavanje, podršku rastu i razvoju posla za poslodavce kao i za socijalnu komponentu projekta – inkluzivne radionice. Svi javni pozivi nalaze se na sajtu www.reintegracija.net , na linku kao i na sajtu opštine Dimitrovgrad i partnera na projektu. Javni pozivi za samozapošljavanje i poslodavce traju do 06.12.2022. godine.

Ukupna vrednost projekta za Dimitrovgrad iznosi 89.040,00 eura. Informacije o projektnim aktivnostima, otvorenim konkursima i drugo će biti dostupne na sajtu projekta, ali i opštine Dimitrovgrad, partnerskih organizacija i udruženja.

Na konferenciji su o projektu govorili predsednik opštine Dimitrovgrad, gospodin Vladica Dimitrov, direktor ASB Srbija gospodin Gordan Velev i direktor Inicijative za razvoj i saradnju IDC, gospodin Miodrag Nedeljković.

Nosilac projekta je ASB Serbija (Arbeiter-Samariter-Bund), implementator Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC), a korisnički okruzi na projektu su Pirotski, Rasinski i Raški okrug. Projekat je finansiran sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ i traje do aprila 2025. godine.