DALJA PODRŠKA ODRŽIVOJ (RE)INTEGRACIJI POVRATNIKA U SRBIJI

AKTUELNO

INFORMIŠITE SE >

DALJA PODRŠKA ODRŽIVOJ (RE)INTEGRACIJI POVRATNIKA U SRBIJI

Further support to sustainable (re)integration of returnees in Serbia

CURRENT

GET INFORMED >

Further support to sustainable (re)integration of returnees in Serbia

Studijska poseta i razmena iskustava u oblasti razvoja socijalnih usluga – Projekat „Re!ntegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“

U Bogatiću u okviru studijske posete i razmene iskustava u oblasti razvoja socijalnih usluga između opština Bogatić, Sjenica, Tutin i grada Novog Pazara održan je seminar „Uspostavljanje socijalnih usluga u lokalnoj zajednici u skladu sa nacionalnim standardima kvaliteta“.

Predstavnike opština Sjenica, Tutin i grada Novog Pazara su u prostorijama opštine Bogatić dočekali predstavnici opštine, Centra za socijalni rad Bogatić i Avlije održivog razvoja a nakon razgovora i razmene iskustava u oblasti razvoja socijalnih usluga obišli su nekoliko porodica korisnike socijalnih usluga.  Uz sve navedeno, Turistička organizacija Bogatić je organizovala šetnju kroz grad i pokazala gostima lokalne znamenitosti.

Nakon obilaska grada, više od 20 predstavnika opština, centara za socijalni rad i udruženja koja pružaju socijalne usluge u zajednici pohađalo  seminar radi unapređivanja kompetencija u oblasti razvoja socijalnih usluga u lokalnim zajednicama. Predavač, g-đa Nada Šarac, vodila je učesnike kroz teme razvoja usluga i specifičnosti upravljanja uslugama socijalne zaštite i uključivanja zajednice.

Na kraju intezivnih razmena iskustava i obuke predstavnici opština, centara za socijalni rad i udruženja su ojačani za dalji razvoj i unapređenje socijalnih usluga u zajednici što će im u mnogome pomoći da poboljšaju kvalite usluga namenjenih socijalno ugroženim porodicama.