DALJA PODRŠKA ODRŽIVOJ (RE)INTEGRACIJI POVRATNIKA U SRBIJI

AKTUELNO

INFORMIŠITE SE >

DALJA PODRŠKA ODRŽIVOJ (RE)INTEGRACIJI POVRATNIKA U SRBIJI

Further support to sustainable (re)integration of returnees in Serbia

CURRENT

GET INFORMED >

Further support to sustainable (re)integration of returnees in Serbia

Priprema predstave „Zaljubljeni kralj“, Kruševac, Reintegracija II

U Kruševcu pripremamo pravo iznenađenje!

U toku je priprema predstave „Zaljubljeni kralj“ na kojoj aktivno i posvećeno rade naši #reradionicari – od uvežbavanja uloga do pripreme scenografije i kostima – zajedno i uz stručno vođstvo tima

Kroz 18 radionica glume, deca i mladi imali su priliku da istraže svoj kreativni potencijal, razvijaju svoje glumačke veštine i stvaraju dublje razumevanje umetnosti izražavanja.

Kroz rad na predstavi „Zaljubljeni kralj“, ovi mladi talenti su naučili kako da se izraze na sceni, izgrade samopouzdanje i razviju veštine javnog nastupa.

S druge strane, 8 radionica scenografije omogućile su deci da se upuste u svet dizajna i vizuelne umetnosti. Kroz ove radionice, deca su razvijala kreativnost, stvaralački proces i tehničke veštine koje su neophodne za stvaranje scenografije za predstavu u pripremi.

Ovo iskustvo je otvorilo vrata novim interesovanjima i mogućnostima za budući profesionalni razvoj.

Takođe, radionice su promovisale zajedništvo među decom i mladima. Kroz zajednički rad na predstavi, oni su razvijali timsku saradnju, učili kako da komuniciraju i rešavaju konflikte, i gradili prijateljstva koja će trajati.

Inkluzivne radionice su pružile deci i mladima u Kruševcu priliku da rastu, razvijaju se i povezuju kroz umetničko iskustvo. Ove radionice su ne samo obogatile njihove veštine, već su im pružile emocionalnu podršku i osnažile ih da budu aktivni i kreativni članovi zajednice.

Ukupna vrednost projekta za grad Kruševac je 145.300,00 eura. Informacije o projektnim aktivnostima, otvorenim konkursima i drugo će biti dostupne na sajtu projekta www.reintegracija.net, ali i grada Kruševca, partnerskih organizacija i udruženja.

Nosilac je nemačka organizacija ASB (Arbeiter-Samariter-Bund), implementacioni partner Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC) iz Beograda, a korisnički okruzi su Pirotski, Rasinski i Raški okrug. Projekat podržan od opštine Dimitrovgrad i finansiran je sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ.