DALJA PODRŠKA ODRŽIVOJ (RE)INTEGRACIJI POVRATNIKA U SRBIJI

AKTUELNO

INFORMIŠITE SE >

DALJA PODRŠKA ODRŽIVOJ (RE)INTEGRACIJI POVRATNIKA U SRBIJI

Further support to sustainable (re)integration of returnees in Serbia

CURRENT

GET INFORMED >

Further support to sustainable (re)integration of returnees in Serbia

Pirot – Obuke za samozapošljavanje korisnika projekta

U Dobrosusedskom klubu Pirot, Kozaračka 96b, održan  je prvi deo poslovnih obuka u okviru projekta Reintegracija II,  za korisnike projekta u komponenti samozapošljavanja.

Za 29 korisnika projekta, održane su osnovne biznis obuke u okviru kojih su polaznici dobili veštine i znanja za razvijanje svojih poslovnih ideja i pisanje biznis planova.Takođe korsnici će u okviru obuka, dobiti znanja i o savremenim načinima za upravljenje poljoprivrednim gazdinstvom, kao i o proizvodnji u plastenicima. Nakon završenih predavanja, 15 najuspešnijih kandidata sa najboljim biznis planovima, dobiće plastenik sa pripadajućom opremom površine 100m2, kao i mentorsku podršku u proizvodji i razvoju poslovanja.

Nosilac projekta Reintegracija 2 – dalja podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji je nemačka organizacija ASB (Arbeiter-Samariter-Bund), implementator Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC) iz Beograda, a korisnički okruzi na projektu su Pirotski, Rasinski i Raški okrug. Projekat je finansiran sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ.