DALJA PODRŠKA ODRŽIVOJ (RE)INTEGRACIJI POVRATNIKA U SRBIJI

AKTUELNO

INFORMIŠITE SE >

DALJA PODRŠKA ODRŽIVOJ (RE)INTEGRACIJI POVRATNIKA U SRBIJI

Further support to sustainable (re)integration of returnees in Serbia

CURRENT

GET INFORMED >

Further support to sustainable (re)integration of returnees in Serbia

Građanski aktivizam – Radionice u Novom Pazaru

Zašto je važno razvijati kritičko mišljenje i reaktivan stav mladih u zajednici? Pokušavamo da damo odgovore na ova pitanja kroz radionice građanskog aktivizma u Dobrosusedskom klubu Novi Pazar.

Mladi prolaze kroz nekoliko stadijuma učenja – osmišljavanje mini projekta u okviru građanskog aktivizma, „menadžment i aktivizam“ – adekvatno upravljanje kadrovima i aktivizam; osobine aktiviste – tumačenje crta ličnosti aktiviste; promene u društvu – šta je dosadašnji aktivizam doneo i drugo.

 

Obrađuju se i druge, srodne teme od značaja kao što je korišćenje i uticaj društvenih mreža i medija. Učesnici razmenjuju mišljenja o pozitivnim i negativnim stranama društvenih mreža, dele iskustva i razmatraju na koji način i koliko društvene mreže utiču na samopouzdanje mladih.

Dodatna vrednost ovih radionica je kada, poput na ovoj danas – mladi na kraju radionice jedni drugima pišu pisma zahvalnosti, pohvala, sugestija i želja jer je ovo ujedno i poslednja radionica aktivizma u mesecu decembru.

Polaznici radionica su izjavili da osim toga što su stekli neka nova znanja, razmenjivali ideje i iskustva, bogatiji su za veliki broj novih prijateljstava družeći se u Dobrosusedskom klubu u Novom Pazaru.